Behandeling met kinesiologie

Behandeling met kinesiologie.

In de Kinesiologie wordt o.a. gewerkt met NAET, TAT en de More in one methode. Deze combinaties bieden samen een goed geslaagde aanpak om allergieën te elimineren. De basis komt uit de NAET. Daaraan zijn extra technieken toegevoegd om het immuunsysteem te versterken en eventueel gelinkte emoties aan de allergenenstof los te koppelen. In de praktijk wordt er gewerkt met allerlei testbuisjes waar allergene stoffen in zitten. Hiermee kan er worden uitgezocht welke stof het lichaam triggert. Misschien ben je er zelf al achter waar je allergisch voor bent en kun je de betreffende stof of het voedingsmiddel meenemen om uit te laten testen.

Soms is het nodig om eerst de algehele belastbaarheid van het lichaam aan te pakken. Of is er een supplement nodig ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Dat is het mooie aan kinesiologie: ieder lichaam heeft een andere aanpak nodig en daardoor is niet één balans hetzelfde. Je krijgt eigenlijk een op maat gesneden behandeling. Jouw lichaam vertelt wat je nodig hebt.

Bij de eerste behandeling word er allereerst gekeken waar in de 5 grote basis allergieën een verstoring zit. Deze basis 5 moet goed zijn, voordat er met andere allergieën gewerkt kan worden. De basis 5 is: eimix, calcium, vitamine c, vitamine B-complex en suiker.

Hierna kunnen groepen allergieen (b.v. granen, melk, pollen) en kruisallergieën aangepakt worden.

De uitdaging is om met zo weinig mogelijk behandelingen zoveel mogelijk resultaat te boeken!

Vóór de balans is het verstandig te douchen en goed te eten en te drinken, zodat je na de balans niet gelijk na hoeft te denken wat je allemaal niet meer mag eten. Probeer om tijdens de vermijdingstijd geen zwaar lichamelijk werk te verrichten.


We werken aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het lichaam moet opnieuw wennen aan de producten die gebalanceerd zijn. Bouw het product weer langzaam op, zodat het lichaam voldoende de tijd krijgt om met het nieuwe product om te gaan. Het geeft geen garantie dat uw ‘allergie’ na 25 uur weg is, maar in de meeste gevallen verdwijnen de ergste klachten.

Mocht je nog twijfels hebben of je wel echt een allergie of intolerantie hebt, probeer eens een eliminatie dieet uit. Dit werkt als volgt: gebruik het product waarvan jij denkt dat je allergisch bent consequent 1 week niet. Niet een klein beetje, geen spoortje ergens in verwerkt! Een voedingsmiddel blijft maximaal 4 dagen in je lichaam. Wanneer je het een week volhoudt zou je mogelijk een verandering kunnen waarnemen.

Je kunt natuurlijk ook naar de huisarts gaan en een bloedtest aanvragen. In het ziekenhuis bestaan er ook testen, namelijk de huidtest en een provocatietest.

  • Hits: 3191