Wat zijn allergenen?

In principe zijn allergenen stoffen die afkomstig zijn van buiten het lichaam. De meeste hiervan zijn natuurlijke eiwitten.
Via de neus, mond en huid kunnen ze bij mensen, die hier gevoelig voor zijn, klachten veroorzaken.

Er bestaat een aantal allergenen:

  • Inhalatieallergenen (b.v. huisstofmijt, pollen van bomen en grassen)
  • Voedingsmiddelenallergenen (b.v. pinda, melk en eieren)
  • Wespen en bijensteken (insectengif)
  • Geneesmiddelen (b.v. antibiotica)
  • Contactallergenen (b.v. staal, nikkel)
  • Beroepsallergenen (b.v. kapperseczeem)

Mensen met allergene klachten reageren vaak ook op prikkels van niet-allergene stoffen zoals mist, geurtjes van parfum/deodorant en rook.
Het neusslijmvlies raakt eerder geïrriteerd dan bij mensen die niet allergisch zijn, hyperreactiviteit genaamd. Het is lastig te onderscheiden of de reactie een allergische reactie is of een reactie door hyperreactiviteit. De klachten kunnen sterk op elkaar lijken.

Met een kinesiologie behandeling kunnen deze klachten opgespoord en geëlimineerd worden Waardoor jij weer minder last of misschien helemaal geen last meer hebt van je klachten. En je weer volop van je leven kunt genieten!

Kruisreactiviteit

Heel vaak reageren mensen met een allergie voor b.v. boom- en/of graspollen ook op een bepaald voedingsmiddel, met name groente en fruit. Dit wordt veroorzaakt doordat de structuur van de stuifmeelkorrel, die de allergische reactie veroorzaakt, overeenkomt met specifieke voedselstructuren. Ons immuunsysteem is niet in staat om deze van elkaar te onderscheiden, waardoor er een allergische reactie kan ontstaan. Dit wordt kruisreactiviteit of kruisallergie genoemd.

Met een kinesiologie behandeling kunnen deze allergieën opgespoord en geëlimineerd worden. Waardoor jij weer minder last of misschien helemaal geen last meer hebt van je klachten. En je weer volop van je leven kunt genieten!

  • Hits: 2951